Picture of Medve Istv√°n
SuliX a tanulók védelmében
by Medve Istv√°n - Saturday, 20 September 2014, 08:51 AM
 
D√°tum:
2014.09.01.

A tanul√≥k iskolai v√©delm√©rŇĎl sz√≥l√≥ 2011. √©vi CXC. t√∂rv√©ny 2014. szeptember 1-j√©n hat√°lyba l√©pett kieg√©sz√≠t√©se az al√°bbiakat tartalmazza:

‚Äě(11) A k√∂znevel√©si int√©zm√©ny ‚Äď ide√©rtve a 7. ¬ß (4) bekezd√©se szerint alap√≠tott int√©zm√©nyt is ‚Äď k√∂teles a gyermekek, tanul√≥k sz√°m√°ra hozz√°f√©rhetŇĎ, internet-hozz√°f√©r√©ssel rendelkezŇĎ sz√°m√≠t√≥g√©peket a gyermekek, tanul√≥k v√©delm√©t lehetŇĎv√© tevŇĎ, k√∂nnyen telep√≠thetŇĎ √©s haszn√°lhat√≥, magyar nyelvŇĪ szoftverrel ell√°tni a gyermekek √©s tanul√≥k harmonikus lelki, testi √©s √©rtelmi fejlŇĎd√©se v√©delm√©nek √©rdek√©ben.‚ÄĚ

A hozz√°nk √©rkezett megkeres√©sekben t√∂bben √©rdeklŇĎdtek arr√≥l, a SuliX szoftverrendszer megfelel-e a fenti krit√©riumoknak, illetve hogy van-e sz√ľks√©g b√°rmilyen kieg√©sz√≠tŇĎ alkalmaz√°s telep√≠t√©sre.

Szeretn√©nk megnyugtatni minden partner√ľnket, hogy a SuliX m√°r √©vek √≥ta be√©p√≠tetten tartalmazza az int√©zm√©nyben el√©rhetŇĎ internetes tartalmak szŇĪr√©s√©nek √©s meghat√°roz√°s√°nak, ak√°r teljes tilt√°s√°nak lehetŇĎs√©g√©t. MegfelelŇĎ jogosults√°ggal rendelkezŇĎ felhaszn√°l√≥ ak√°r termenk√©nt is k√©pes az el√©rhetŇĎ tartalmakat szab√°lyozni, a SuliX szoftverrendszert haszn√°l√≥ iskol√°k ez√°ltal teljes m√©rt√©kben megfelelnek a t√∂rv√©ny √°ltal t√°masztott felt√©teleknek.

Tartalom szŇĪr√©s
A tiltott tartalmak